ПРВЕ МОБИЛНОСТИ У ОКВИРУ ERASMUS + ПРОЈЕКТА “ YOU START FIRST, THAN WAIT FOR THE OTHERS“

У оквиру Еразмус + пројектa YOU START FIRST, THAN WAIT FOR THE OTHERS шесторо ученика ОШ ‘’ Бранко Радичевић’’ у Габровцу у пратњи директорке школе Глорије Радојчић и Сузане Петровић, наставнице француског језика и координатора пројекта, отишло је у студијску посету  школи Agrupamento de Escolas de Ourem у Португалији.

ОШ ‘’ Бранко Радичевић’’ је у оквиру позива за 2020.годину одобрено финансирање Еразмус + КА229- SCHOOL  EXCHANGE PARTNERSHIPS пројекта мобилности у својству партнера и у току ове и претходне школске године активно ради на његовој реализацији и имплементацији пројектних активности. Овај тип пројекта подразумева мобилности у виду размене ученика и наставника. Пројектни тим се састоји од пет образовних институција из различитих земаља (Португалије, Србије, Пољске, Македоније и Турске) са више од 250 ученика узраста између 12 и 14 година и око 100 наставника са различитим искуствима, знањем и уверењима, али са истим заједничким циљевима. Добродошлицу је пожелела и градоначелница Оурема.Током седмодневног боравка у Португалији представници наше школе обишли су места Оурем, Лисабон, Фатима, Назаре. Упознали су се са историјом и знаменитостима ове регије и активно и успешно учествовали у пројектним активностима. Обишли су Капелу указања, споменик Девице Марије и базилику госпе Фатимске, споменик Светом Срцу Исусовом, базилику Најсветијег Тројства, средњовековног замка Оурем из 12. века, дворац Томар, данас познат под називом Convento de Cristo, овај дворац је био јако важна тврђава легендарних Темплара, катедралу Santa Maria Maior de Lisboa, до замка Светог Ђорђа из 8.века, многе друге знаменитости Лисабона, као из знаменитости града Назаре који се налази на обали Атланског океана.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram